duminică, 31 mai 2009

CHIFTELUTE DE DOVLECEI






1-2 dovlecei potriviti
2 oua
4 linguri cu faina
4 catei de usturoi
patrunjel verde
sare, piper
ulei pentru prajit

- dovleceii se curata, se spala si se curata de seminte
- se dau pe razatoarea mare, se presara un praf de sare peste ei si se lasa deoparte, la scurs, cel putin 30 min
- separat, se bat ouale cu sare si piper
- se adauga dovleceii scursi, usturoiul zdrobit, verdeata tocata si faina
- se amesteca usor pana cand totul s-a incorporat
- intr-o tigaie se pune ulei la incins
- cu o lingura, se pun gramajoare in ulei si se prajesc pe ambele parti
- se scot pe hartie absorbanta pentru a scurge surplusul de ulei
- se servesc reci sau calde, ca aperitiv

4 comentarii:

cristina spunea...

o reteta de mult uitata...!super,multumesc Ada!

Ala Oancea spunea...

Yammy !emis

Ada Rusu-Milea spunea...

:D ce ma bucur .. am dat de o revista prin maldar cu retete cu dovlecei, asa ca fiti pe faza ;)

florena's cakes spunea...

Tocmai ce am incercat reteta ta de chiftelute ;) N-am pus ingredientele "cum spune la carte", insa au iesit super delicioase. Multumesc frumos Ada!