miercuri, 26 martie 2008

TRECCIA RIPIENA SALATA

Sursa: Laura A.






500 gr faina
35 gr zahar
50 gr untura de buna calitate
15 gr sare
20 gr drojdie proaspata
250 gr apa

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar(din zaharul pt aluat)si cu putina apa(din apa pentru aluat)


Varsam drojdia peste faina,adaugam untura la temperatura camerei,zaharul,sarea si apa(putin cate putin)

Dupa 5 minute de framantat rezulta urmatoarea biluta pe care o punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (eu tin vasul in cuptorul cu microunde, acolo clar nu e nici urma de curent!)
dupa 2 ore, arata asa:


Intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat - de data asta am intins intre doua foi de hartie de copt si a fost cea mai inspirata alegere - (ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara
Si acum cu muchia unui cutit impartim in trei foaia dar fara sa o taiem(doar o marcam usor)

Umplem partea centrala cu ce vrem noi

si taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase



Si am inceput sa impletesc fasiutele(din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa)


O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pt 30 minute la 200 grade



Adevarul e ca e bunaaaaaaa ...



Niciun comentariu: