luni, 16 martie 2009

CHEC ... mai altfel

Reteta de la Poca






Reteta ii apartina tot Pocai, dar probabil v-ati fi dat seama oricum :))

1 ou
12 lg lapte
8 lg cu varf zahar
6 lg cu varf faina
2 lg cacao
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de copt
1 praf de sare

- oul se mixeaza cu zaharul, sarea si zaharul vanilat
- faina amestecata cu praful de copt, se adauga la compozitie alternand cu laptele
- adaugam cacao si mixam bine
- pregatim 5 pahare sau cani, in care punem hartie de copt (eu am pus de-aia de briose)
- le umplem pe jumatate cu compozitie si le asezam intr-o oala la care avem capac
- adaugam apa in oala, pana ajunge la jumatatea canilor
- punem la foc potrivit pana incepe sa fiarba
- facem focul mic (nu de tot), punem un prosop peste oala si capacul si din momentul acesta, lasam sa fiarba 20 de minute fara sa ridicam capacul
- stingem focul si mai lasam 15 min tot fara sa ridicam capacul
- apoi ... ridicam
... cum v-o fi norocul ... :D
la mine a fost jumi-juma: unele s-au copt, altele s-au copt doar partial ... o fi fost si praful de copt de vina, ca era expirat :)))
Dar gustul e de senzatie, iar faptul ca nu are grasime deloc ... e de nota 10 !!!!
Sar'na Poca, sar'na mult de tot!!1

Niciun comentariu: